Frågor och svar

Var är start och mål?

Vid hamnen i Ratan. Parkering sker på anvisade platser och det kan vara en bit att gå till start- och målområdet i och med att vi vill hålla tävlingsområdet bilfritt. Respektera detta och följ våra parkeringsvakters instruktioner.

Är detta en elittävling?

Absolut inte, detta är en utmaning och en upplevelse för hela familjen men självklart finns de som vill vinna. Vid alla våra arrangemang och lopp brukar det vara en riktig mix i startfältet vad det gäller ålder, kön, ambitionsnivå och sluttid. Ingen behöver oroa sig varken för att man är för dålig eller för bra.

Jag har ingen barnvakt och tänkte dessutom ta med farmor, är det en bra idé?

Lysande idé, vi har lopp även för barn- och unga och hela tillställningen är publikvänlig. Dessutom är det en fin utflykt på historisk och vacker mark. Många av besökarna 2022 var hela familjer och rena släktutflykter.

Vad är det för terräng?

Banan över 9 km (Svensken) sträcker sig i varierad terräng på fastlandet. Den innehåller alla typer av terräng; grusväg, stigar, obanad skog, ängsmark, klippor, sten. Vi nyttjar Ratans unika natur och möjligheter. Banan över 13 km (Ryssen) går ut på Rataskär och innebär därmed två simpassager (en ut, en tillbaka) på ca 100 meter. Terrängen på Rataskär är också den varierad men består till stora delar av klippterräng. Detta är ett terränglopp, inget renodlat traillopp. Barnbanan på 2 km (Ungen) går på väg och stigar.

Vem är arrangör?

TTGU. Länets bästa arrangör av idrottsliga folkfester för alla. Samarbetspartners är RIK Oriantering och föreningar i närområdet.

Blir man blöt?

Vi hoppas för det första att du blir svettig. Det finns två passager på långa banan (13 km) som går över sundet mellan fastlandet och Rataskär. Det innebär en simpassage på ca 100 meter åt varje håll. Vi tillhandahåller flytvästar till de som vill och har säkerhetsbåt på plats.

Vad händer mer i Ratan under dagen?

Folkfest, försäljning av mat och fika, historiska platser. Ta med familj, släkt och vänner.

Direkt till

Slaget i Ratan arrangeras av

Slaget i Ratan sponsras av

TTGU arrangerar också